Potpredsjednica Vlade na komemoraciji za poginule branitelje u Kusonjama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Kusonjama komemoraciji za 20 hrvatskih branitelja zarobljenih 8. rujna 1991. godine i kasnije pogubljenih, te za trojicu njihovih suboraca poginulih tijekom komemoracije 8. rujna 1993. godine. Potpredsjednica Kosor položila je ispred kapelice Male Gospe u Kusonjama vijenac i zapalila svijeću u spomen na sve poginule branitelje. Vijence i svijeće kraj kapele Male Gospe u spomen na poginule branitelje položila su izaslanstva gradova Pakraca i Bjelovara, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije, te izaslanstva mnogobrojnih udruga prositeklih iz Domovinskog rata.

Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji poginulih branitelja potpredsjednica Kosor istaknula je kako se na ovome mjestu prisjećamo njihove i žrtve svih drugih hrvatskih branitelja koji su branili i obranili Hrvatsku. Potpredsjednica Kosor rekla je kako se današnjom komemoracijom prisjećamo i svih žrtava iz dosad otkrivene 143 masovne grobnice i preko 1.200 pojedinačnih grobnica, kao i svih 1.110 osoba s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata. Napomenuvši kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski poručila je kako se nikome neće dopustiti da tu istinu mijenja.

Potpredsjednica Kosor nazočila je u Kusonjama i Svetoj Misi zadušnici za poginule branitelje koju je predvodio biskup Požeško-slavonski mons. Antun Škvorčević.



Pisane vijesti