Potpredsjednica Vlade na Svetoj Misi u povodu obilježavanja kraja Tjedna solidarnosti za Hrvate nastanjene u Bosni i Hercegovini

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u crkvi Svih Svetih u Sesvetama Svetoj Misi koju je predvodio predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljapomoćni biskup zagrebački. Svetom Misom obilježen je kraj «Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini». Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine koja ima za cilj prikupljanje financijskih sredstava za socijalne i pastoralne projekte te senzibiliziranje čitave hrvatske javnosti za pomoć Hrvatima nastanjenima u Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u crkvi Svih Svetih u Sesvetama Svetoj Misi koju je predvodio predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak, pomoćni biskup zagrebački. Svetom Misom obilježen je kraj «Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini». Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine koja ima za cilj prikupljanje financijskih sredstava za socijalne i pastoralne projekte te senzibiliziranje čitave hrvatske javnosti za pomoć Hrvatima nastanjenima u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine također će 16. ožujka organizirati i okrugli stol na temu solidarnosti i zajedništva s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a na njemu se očekuje sudjelovanje osoba iz vjerskog, političkog, gospodarskog i kulturnog života.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je mons. Mrzljaka kako je Vlada Republike Hrvatske na svojoj ovotjednoj sjednici donijela odluku kojom je financijski podržala akciju Tjedna solidarnosti za Hrvate nastanjene u Bosni i Hercegovini u iznosu od 1.000.000,00 kuna.



Pisane vijesti