Potpredsjednica Vlade na uručenju financijskih sredstava Odjelu za ovisnosti o drogama Kliničke bolnice „Sestre milosrdnice“

Potpredsjednica Vladministrica i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor uručila je danas ravnatelju Kliničke bolnice „Sestre milosrdnice“ doc. dr. sc. Radoslavu Hermanu, kao pokroviteljica humanitarne akcije „Bijelom pjesmom protiv droge“, ček s financijskim sredstvima prikupljenim u humanitarnom koncertu „Aki i prijatelji – reci ne – kreni i presijeci liniju“, u ukupnom iznosu od 285.015,00 kuna.

Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor uručila je danas ravnatelju Kliničke bolnice „Sestre milosrdnice“ doc. dr. sc. Radoslavu Hermanu, kao pokroviteljica humanitarne akcije „Bijelom pjesmom protiv droge“, ček s financijskim sredstvima prikupljenim u humanitarnom koncertu „Aki i prijatelji – reci ne – kreni i presijeci liniju“, u ukupnom iznosu od 285.015,00 kuna. Humanitarni koncert „Aki i prijatelji - reci ne – kreni i presijeci liniju“ održan je u Varaždinu 28. lipnja ove godine u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama, a u sklopu humanitarne akcije „Bijelom pjesmom protiv droge“, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za Odjel za ovisnosti o drogama Kliničke bolnice „Sestre milosrdnice“.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor uputila je posebnu zahvalu Akiju Rahimovskom, Nevenki Mikac i Gradu Varaždinu kao organizatorima koncerta, te dr. Slavku Sakomanu, voditelju Odjela za ovisnosti o drogama kao osobi koja je već dugi niz godina uključena u liječenje ovisnosti, posebice kod mladih osoba. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je i ovom akcijom dana jasna i nedvosmislena poruka u borbi protiv svih oblika ovisnosti te izrazila zadovoljstvo što pripreme za nastavak akcije i idući koncert počinju odmah. Napomenula je kako se ovom akcijom ispunjava i jedna od mjera Nacionalnog programa suzbijanja zlouporabe opojnih droga – senzibiliziranje javnosti za problematiku prevencije i borbe protiv ovisnosti, te najavila povećanje broja stručnjaka u ovom području. Također je rekla kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneraijske solidarnosti financijski poduprlo akciju otkupom promotivnog spota humanitarne akcije u iznosu od 120 tisuća kuna.


Voditelj Odjela za ovisnosti o drogama dr. Slavko Sakoman uputio je zahvalu potpredsjednici Kosor na inicijativi za dodjelu financijskih sredstava Odjelu, istaknuvši kako je ona prva osoba iz političkog života koja je javno posjetila odjel, sudjelujući u prikupljanju financijskih sredstava za njegov rad.



Pisane vijesti