Reakcija Ministarstva branitelja na oštećenje spomen-obilježja 1. samostalne satnije u Podsusedu

Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije osuđuje sinoćnji vandalski čin oskrnavljenja spomen-obilježja 1. samostalne satnije Podsused - prve dragovoljačke postrojbe iz Domovinskog ratkojim su nepoznati počinitelji s obilježja nasilno skinuli i odnijeli spomen-ploču postavljenu u znak sjećanja na sve pripadnike satnije.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije osuđuje sinoćnji vandalski čin oskrnavljenja spomen-obilježja 1. samostalne satnije Podsused - prve dragovoljačke postrojbe iz Domovinskog rata, kojim su nepoznati počinitelji s obilježja nasilno skinuli i odnijeli spomen-ploču postavljenu u znak sjećanja na sve pripadnike satnije.

Ovakvim činom grubo se vrijeđaju osjećaji i dostojanstvo svih hrvatskih branitelja, a posebice obitelji onih branitelja koji su svoj život dali za stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske i obitelji koje još uvijek nisu doznale sudbinu svojih najbližih.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor zatražila je stoga od nadležnih tijela žurnu istragu i pronalaženje počinitelja ovog vandalskog čina.

Spomen obilježje je u rujnu prošle godine podigla Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, čiji su članovi i bili pripadnici postrojbe, uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti