Potpredsjednica Vlade na uručenju stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima u Netretiću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Netretiću, u Karlovačkoj županiji, ključeve i rješenja za useljenje u 17 stanova članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja i hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ukupna vrijednost izgrađenih stanova oko 7,7 milijuna kuna, a ukupna površina izgrađenog objekta oko 1000 četvornih metara. U dodijeljenim stanovima bit će smješteni članovi obitelji troje smrtno stradalih hrvatskih branitelja i 14 hrvatskih ratnih vojnih invalida s od 60% do 20% utvrđenom invalidnošću.

Podsjećajući kako je prošlog tjedna u Varaždinu dodijelila 32 stana hrvatskim ratnim vojnim invalidima, potpredsjednica Kosor najavila je skoru dodjelu 48 stanova u Metkoviću, te 30 stanova u Benkovcu. Također je istaknula kako se trenutno gradi 421 stan, a za 381 stan gradnja je u planu. Potpredsjednica Kosor rekla je kako će uskoro, dovršenjem i dodjelom jedne kuće s posebnim prilagodbama za osobe s invaliditetom u Varaždinu biti dovršeno i stambeno zbrinjavanje svih 100%-tnih HRVI I. skupine.



Pisane vijesti