Potpredsjednica Vlade na uručenju stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima u Varaždinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Varaždinu ključeve i rješenja za useljenje u 32 stana hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ukupna vrijednost izgrađenih stanova oko 24 milijuna kuna, a u njima će biti smješteni hrvatski ratni vojni invalidi s od 70% do 20% utvrđenom invalidnošću. Potpredsjednica Kosor napomenula je kako se radi o dijelu od ukupno kupljena 124 stana odlukom Vlade u prosincu 2006. godine za potrebe stambenog zbrinjavanja obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida, sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Podsjećajući kako je prošle godine u Varaždinu obiteljima smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja i hrvatskim ratnim vojnim invalidima dodijelila 55 stanova, potpredsjednica Kosor najavila je skoru dodjelu 48 stanova u Metkoviću, kao i dodjele stanova u Benkovcu i Netretiću. Također je istaknula kako se trenutno gradi 438 stanova, a za 381 stan gradnja je u planu. Potpredsjednica Kosor rekla je kako će uskoro, upravo u Varaždinu, dovršenjem i dodjelom jedne kuće s posebnim prilagodbama za osobe s invaliditetom, biti dovršeno i stambeno zbrinjavanje svih 100%-tnih HRVI I. skupine.



Pisane vijesti