Reakcija potpredsjednice Kosor zbog razbojstva nad predsjednikom Udruge studenata s tjelesnim invaliditetom Korak

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor najoštrije osuđuje razbojstvo nad predsjednikom Udruge studenata s tjelesnim invaliditetom «Korak» koji je u utorak u noći brutalno opljačkan u svojoj studentskoj sobi u Studentskom domu «Cvjetno naselje».

Potpredsjednica Kosor smatra sramotnim i lišenim svih osjećaja razbojstvo nad osobom koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica, a tim više što je opljačkani novac bio namijenjen za plaćanje prijevoza 60-ak članova udruge «Korak», studenata s invaliditetom koji su teško pokretni ili se kreću u invalidskim kolicima. Potpredsjednica Kosor ističe kako se ovakvim neciviliziranim i ponižavajućim postupkom čini nepopravljiva šteta i svim dosad poduzetim naporima u unaprjeđenju uvjeta života i senzibiliziranju javnosti za osobe s invaliditetom, kao i zaštiti njihovih temeljnih ljudskih prava. Stoga od nadležnih tijela traži provođenje žurne istrage i pronalaženje počinitelja ovog sramotnog čina.

Potpredsjednica Kosor također će, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja, financijski pomoći Udruzi studenata s tjelesnim invaliditetom «Korak» kako bi se prijevoz studenata s invaliditetom, članova Udruge, i dalje nesmetano odvijao.



Pisane vijesti