Potpredsjednica Vlade nazočila susretu «Sjećanje na 306 poginule djece u Domovinskom ratu»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Slavonskom Brodu susretu «Sjećanje na 306 poginule djece u Domovinskom ratu», pod nazivom «Mali križ – velika žrtva».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Slavonskom Brodu susretu «Sjećanje na 306 poginule djece u Domovinskom ratu», pod nazivom «Mali križ – velika žrtva». Susret je organizirala Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor.
Obraćajući se nazočnim roditeljima poginule djece i ostalim gostima, te im prenoseći pozdrave predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, potpredsjednica Kosor rekla je kako upravo brojka od 306 poginule djece u Domovinskom ratu pokazuje prave razmjere agresije na Republiku Hrvatsku koja je i bila usmjerena prema civilima. Poručila je, stoga, kako svi odgovorni za zločine nad civilnim stanovništvom, a posebice djecom, moraju jednom stati pred lice pravde i odgovarati za njih. Također je predložila da se od iduće godine, u spomen na svu poginulu djecu u Domovinskom ratu, na susretu pročitaju sva njihova imena.
Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, istaknuvši pritom kako su Ministarstvo obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatska Vlada financijski poduprli održavanje i ovogodišnjeg susreta kao i drugih projekata Zajednice.
U ime Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske nazočne je pozdravila predsjednica Zajednice Julijana Rosandić, a u ime roditelja poginule djece predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije Marija Lukšić.
U znak sjećanja na 306 djece poginule u Domovinskom ratu, potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću ispred spomenika «Djevojčica», a također je zapalila svijeću ispred spomenika poginulim braniteljima iz Slavonskog Broda.




Pisane vijesti