Potpredsjednica Vlade Opačić na Neformalnom sastanku Vijeća ministara za zapošljavanje i socijalnu politiku

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić voditeljica je izaslanstva RH na Neformalnom sastanku Vijeća ministara za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača (EPSCO Vijeće) koji se održava 29. i 30. travnja 2014. godine, u Ateni u sklopu grčkoga predsjedanja Europskom unijom.
 

Tijekom sastanka Vijeća ministrica socijalne politike i mladih prisustvovati će radionici na temu „Gospodarski oporavak i socijalne politike: uloga shema vezanih uz minimalni dohodak“ gdje će ostalim sudionicima predstaviti institut zajamčene minimalne naknade i njegov očekivani učinak usmjeren na prevenciju siromaštva, zadržavanje socijalne integracije i sprečavanje socijalne isključenosti.

Na neformalnom sastanku Vijeća ministara za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača (EPSCO Vijeće) osim potpredsjednice Vlade i voditeljice izaslanstva Milanke Opačić sudjeluje i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava.
 

Pisane vijesti