Potpredsjednica Vlade otvorila 11. športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Dom. rata i na VI. izvještajnom saboru UDVDR RH

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku 11. svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske "Šibenik 2006."

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku 11. svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske "Šibenik 2006.". Natjecanje je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ovogodišnje 11. svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske "Šibenik 2006." okupilo je oko 1.300 sudionika iz svih hrvatskih županija i Grada Zagreba koji se natječu u šahu, boćanju, nogometu, streljaštvu, trčanju i potezanju konopa.
Potpredsjednica Kosor pozdravila je nazočne na VI. izvještajnom saboru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH koji se počeo održavati nakon otvorenja športskog natjecanja. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom i partnerskim odnosom s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH. Podsjetila je i na neke aktivnosti Ministarstva, odrađene u mandatu ove Vlade – od donošenja novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ispunjavanja svih zahtjeva konvencije udruga branitelja oboljelih od PTSP-a iz 2003. godine, razvoja programa zapošljavanja hrvatskih branitelja kojih je dosad zaposleno preko 5.000, s posebnim naglaskom na razvoj zadruga branitelja kojih je dosad osnovano 115, nastavka stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja, do osnivanja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji ima trenutnu vrijednost od 2 milijarde i 165 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor pozvala je i sva tijela lokalne uprave i samouprave da se uključe u skrb za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji poručivši kako su oni, s obzirom na svoj doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske, briga i obveza čitavog društva.
Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor položila je tijekom svog boravka u Šibeniku vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence su položili i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.




Pisane vijesti