Potpredsjednica Vlade na branju maslina Poljoprivredno-uslužne zadruge Branitelj iz Šibenika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas zadrugare Poljoprivredno uslužne zadruge «Branitelj» u berbi maslina u masliniku koji se nalazi u zaleđu Pirovcu dolini Pučišće.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas zadrugare Poljoprivredno uslužne zadruge «Branitelj» u berbi maslina u masliniku koji se nalazi u zaleđu Pirovca, u dolini Pučišće. Poljoprivredno uslužna zadruga «Branitelj» osnovana je 2005. godine, a osnovali su ju razvojačeni hrvatski branitelji i Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije. Zadruga je u 2005. godini bila korisnica poticaja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za razvoj braniteljskog zadrugarstva, te su prema poslovnom planu sredstva bila namijenjena upravo za ulaganje u maslinarstvo. Maslinik u dolini Pučišće sastoji se od 76 starih i 85 mladih stabala maslina, a zadruga predviđa i daljnje poslovne projekte.
Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima zadruge «Branitelj» na području razvoja maslinarstva, ali i skrbi za hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a. U tom smislu zadovoljstvo je izrazila i suradnjom s Udrugom hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, koja je i suosnivač zadruge «Branitelj». Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će se potpora Ministarstva zadruzi «Branitelj» nastaviti i u budućnosti, poručivši kako svojom uspješnošću u radu mogu biti primjer i drugima, posebice u maslinarstvu. Potpredsjednica Kosor također je rekla kako je zbog uspješnosti provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2007. godini za njegovu provedbu predviđeno povećanje za dodatnih 5 milijuna kuna.




Pisane vijesti