Premijer Sanader: Vlast će učiniti sve da se obračuna s organiziranim kriminalom

Hrvatska državna vlast učinit će sve da se žestoko obračuna s organiziranim kriminalom, mitom, pljačkom i korupcijom i odlučno ćemo se suprotstaviti svima koji bi htjeli zataškati ta neriješena pitanja, izjavio je danas novinarima predsjednik Vlade Ivo Sanader.

ZAGREB, 4. studenoga 2006. (Hina) - Hrvatska državna vlast učinit će sve da se žestoko obračuna s organiziranim kriminalom, mitom, pljačkom i korupcijom i odlučno ćemo se suprotstaviti svima koji bi htjeli zataškati ta neriješena pitanja, izjavio je danas novinarima predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Rekao je da je o tome prije dva mjeseca razgovarao s predsjednikom Mesićem na sastanku na kojemu su bili i ostali predstavnici državnog vrha, resornih ministarstava te predstavnici Državnog odvjetništva i državne revizije.

"Zrelost jedne demokracije mjeri se po tome s kolikom se ozbiljnošću prilazi u suzbijanju mita, korupcije i organiziranog kriminala", izjavio je predsjednik hrvatske Vlade i poručio da će hrvatska državna vlast i dalje biti odlučna u rješavanju tih pojava znajući da se one nikada neće moći iskorijeniti do kraja.

Na pitanje je li se zbog toga prijetilo njemu, ministru Kirinu i Državnom odvjetništvu, premijer Sanader je odgovorio kako to nije ni prva ni posljednja prijetnja te da njega ni državni vrh, unatoč tome, ništa neće omesti kad je riječ o funkcioniranju pravne države i državnih institucija.

Na pitanja o organiziranom kriminalu premijer je odgovarao novinarima nakon što je posjetio najstarijega hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića, koji danas u Domu umirovljenika na Peščenici slavi 101. rođendan.

Premijer Sanader je rekao kako s državnicima u Europi i svijetu razgovara o sličnim problemima te da i u tim zemljama postoji borba protiv organiziranog kriminala, mita i korupcije.

"I u najsuvremenijim i u najrazvijenijim demokracijama to se ne može iskorijeniti do kraja", rekao je i ponovio da ga nikakve prijetnje ni prijeteća pisma neće zaustaviti u toj borbi.



Pisane vijesti