Potpredsjednica Vlade otvorila 6. međunarodni memorijalni turnir košarkaša u kolicima "Bljesak 2005."

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Slavonskom Brodu Šesti međunarodni memorijalni turnir košarkaša u kolicima "Bljesak 2005.".

SLAVONSKI BROD, , 30. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Slavonskom Brodu Šesti međunarodni memorijalni turnir košarkaša u kolicima "Bljesak 2005.".

Na memorijalnom turniru, koji se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak, sudjeluje pet ekipa iz Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Ministrica je istaknula kako je i šport jedan od načina da se invalidi kvalitetnije uključuju u život i dokažu što mogu. To je prigoda i da se svi, koji relativno malo znaju o problemima invalida, upoznaju s kakvim se preprekama ali i predrasudama bore, kazala je ministrica Kosor.

Podsjetila je da su upravo hrvatski branitelji zaslužni za samostalnu, demokratsku, neovisnu i europsku Hrvatsku. Da nije bilo njihove hrabrosti, mudrosti i odlučnosti danas ne bismo imali status kandidata niti bismo razgovarali o početku pregovora s EU, dodala je Kosor.

Zauzela se za depolitizaciju kad se raspravlja o pravima i zakonu o braniteljima koji se, nada se, neće mijenjati bez obzira na to tko je na vlasti.

Organizator turnira je županijski športski Savez invalida, a pokrovitelj Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti