Potpredsjednica Vlade otvorila Dnevni boravak za starije osobe u Karlovcu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Karlovcu Dnevni boravak za starije osobu sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Karlovcu Dnevni boravak za starije osobe, u sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Otvarajući Dnevni boravak potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dovršenjem ovog projekta uoči predstojećih blagdana, istaknuvši kako je ovo osmi Dnevni boravak otvoren od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, otvoren u osmoj županiji, njime će biti obuhvaćeno oko 200 osoba starije životne dobi na području Karlovačke županije, a na njegovoj provedbi zaposlit će se 15 osoba. Rekla je kako je za njegovu provedbu Ministarstvo u ovoj godini izdvojilo oko 450 tisuća kuna te podsjetila kako na području Karlovačke županije Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti također provodi i program Pomoći u kući starijim osobama kojim je dosad obuhvaćeno 200 osoba, s 12 djelatnika zaposlenih na njegovoj provedbi i s oko 250 tisuća izdvojenih za njegovu provedbu u ovoj godini. Potpredsjednica Kosor također je najavila sutrašnje otvaranje devetog Dnevnog boravka u Virovitici.



Pisane vijesti