Potpredsjednica Vlade otvorila na Obonjanu «Susrete djece hrvatskih branitelja»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na Obonjanu, kao pokroviteljica, «Susrete djece hrvatskih branitelja». «Susrete djece hrvatskih branitelja» tradicionalno organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a za njihovo ovogodišnje održavanje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijelilo je novčanu potporu u iznosu od 1.650.000,00 kuna.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održala je tijekom lipnja i srpnja ove godine četiri regionalna izlučna natjecanja na kojima je sudjelovalo preko 3.700 djece hrvatskih branitelja osnovnoškolskog uzrasta iz svih županija, a koja su se natjecala u športskim i zabavnim igrama, slikanju, modeliranju i nizu radionica. Kroz izlučna natjecanja za državne susrete koji će se održati na otoku Obonjanu, ekipno i pojedinačno, kvalificiralo se 570 djece.

Pozdravljajući nazočnu djecu i njihove voditelje, potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, kao i ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Zahvalila je pritom svim hrvatskim braniteljima na doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske, napomenuvši kako se nikada ne smije zaboraviti činjenica da je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski. Svoj nazočnoj djeci potpredsjednica Kosor zaželjela je puno uspjeha u natjecanjima poručivši kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje davati potporu ovom projektu Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Nazočne su pozdravili i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ante Martinac .



Pisane vijesti