Potpredsjednica Vlade otvorila paviljon Grofovo vrelo u Lipiku

U Perivoju lipičke Bolnice za specijalnu medicinsku rehabilitaciju danas je otvoren izvor "Grofovo vrelo", kulturni spomenik uništen u Domovinskome ratu, u obnovu kojeg je uloženo 1,3 milijuna kuna.

LIPIK, 17. lipnja 2005. (Hina) - U Perivoju lipičke Bolnice za specijalnu medicinsku rehabilitaciju danas je otvoren izvor "Grofovo vrelo", kulturni spomenik uništen u Domovinskome ratu, u obnovu kojeg je uloženo 1,3 milijuna kuna.

Za obnovu Vrela i paviljona "Podravka" je izdvojila 600.000 kuna, a ostatak grad Lipik, Lipička bolnica i Ministarstvo kulture.

"Grofovo vrelo" otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u nazočnosti saborskog zastupnika Damira Špančića i predsjednika Uprave "Podravke" Darka Marinca.

U prigodi otvorenja obnovljena "Grofova vrela" "Podravka" je danas predstavila i izvore prirodne vode "Studena" i mineralne vode "Studenac" na Bukovcu.

Po riječima Valentina Vrhovskog, direktora Sektora pića u "Podravci", ta je koprivnička tvrtka u Tvornicu mineralne vode u Lipiku u zadnje četiri godine uložila 130 milijuna kuna.



Pisane vijesti