Potpredsjednica Vlade potpisala Ugovore o dodjeli novčanih potpora za osnivanje zadruga branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o dodjeli novčanih potpora za osnivanje zadruga branitelja s upraviteljima 31 novoosnovane zadruge hrvatskih branitelja. Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako je današnjim potpisivanjem ugovora zaokružen veliki posao dodjele potpora, u pojedinačnom iznosu od 150.000,00 kuna, zadrugama hrvatskih branitelja koje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodjeljuje putem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Podsjećajući kako su u ovoj godini već dodijeljene potpore za 40 zadruga branitelja, potpredsjednica Kosor rekla je kako je u ovoj godini potporu dobila ukupno 71 zadruga branitelja, na što je utrošeno 10 milijuna i 650 tisuća kuna. Također je rekla kako su od početka mandata potpore Ministarstva dobile ukupno 132 zadruge branitelja. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo stalnim razvojem braniteljskog zadrugarstva, napomenuvši kako je ono posebno korisno u resocijalizaciji hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a. Najavila je pritom i održavanje 3. sajma zadruga hrvatskih branitelja 15. rujna 2007. godine u Zagrebu, na kojem će svoj rad i proizvode predstaviti preko 150 zadruga branitelja.
Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je hrvatska Vlada prošlog tjedna donijela i novi Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za razdoblje od 2008. do 2011. godine. Napomenula je kako će cjelokupnim dosadašnjim Programom stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja od 2004. godine do kraja ove godine biti utrošeno preko 130 milijuna kuna.
Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su upravo u tijeku i javni pozivi za korištenje potpora za samozapošljavanje te potpora pojedinačnim poslovnim projektima kojima se zapošljavaju hrvatski branitelji, koji ostaju otvoreni do 18. rujna 2007. godine, te pozvala sve koji udovoljavaju uvjetima poziva da se na njih prijave.


Potpisivanju su nazočili predstavnici Savjeta za branitelje iz Domovinskog rata Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti