Potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uputila sućut obitelji Murtić

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je izraze sućuti obitelji preminuloga slikara Ede Murtića.

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je izraze sućuti obitelji preminuloga slikara Ede Murtića:

«S istinskim sam žaljenjem primila vijest o smrti velikana hrvatske i svjetske likovne scene, akademika Ede Murtića. Opraštamo se od velikana apstraktnog slikarstva, koji je svojim osebujnim likovnim izričajem i bogatim stvaralaštvom, a nadasve humanizmom, ostavio neizbrisiv trag, kako u hrvatskom, tako i u svjetskom likovnom svijetu. Ostat će zapamćen i po tome što je, bez obzira na vremena i mjesta u kojima je živio, u umjetnosti uvijek bio čist, istinu je prikazivao onakvom kako ju je iskreno vidio, kakva god ona bila, uvijek se pritom vraćajući na vrijednost čovjeka kao središte svih vrijednosti. U ovim izuzetno bolnim trenucima, molim Vas još jednom da primite izraze moje najdublje sućuti i suosjećanja.»

Jadranka Kosor,
potpredsjednica Vlade i ministrica
obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti




Pisane vijesti