Potpredsjednica Vlade s autorima projekta humanitarnog koncerta i akcije za borbu protiv droge «Bijelom pjesmom protiv droge».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s glazbenikom Akijem Rahimovskim i novinarkom «Večernjeg lista» Nevenkom Mikac, kao autorima projekta humanitarnog koncerta i akcije za borbu protiv droge «Bijelom pjesmom protiv droge».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s glazbenikom Akijem Rahimovskim i novinarkom «Večernjeg lista» Nevenkom Mikac, kao autorima projekta humanitarnog koncerta i akcije za borbu protiv droge «Bijelom pjesmom protiv droge». Na sastanku se razgovaralo o organizaciji humanitarnog koncerta radnog naslova «Reci ne – kreni i presijeci liniju» koji bi se trebao održati u Varaždinu na sam Međunarodni dan borbe protiv droge - 26. lipnja, i daljnjim aktivnostima u sklopu akcije. Autori projekta zatražili su pritom od potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, kao predsjednice Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH, pokroviteljstvo nad ovim projektom što je ona i prihvatila. Sama akcija nastavila bi se tijekom čitave 2006. godine, a sva prikupljena sredstva bit će donirana u humanitarne svrhe u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga. Medijski pokrovitelji projekta su Hrvatska televizija i Večernji list.

Potpredsjednica Kosor upoznala je autore projekta i s aktivnostima Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u prevenciji ovisnosti i suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Potpredsjednica Kosor također je zahvalila autorima projekta na inicijativi za njegovo provođenje, napominjući kako se i na ovaj način, uključivanjem poznatih osoba iz javnog života, provode Vladine smjernice Nacionalnog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga i Akcijskog plana za 2006. godinu.



Pisane vijesti