Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prečasnog Borisa Balenovića, te v.d. ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestru Jelenu Lončar.

Izaslanstvo Caritasa upoznalo je potpredsjednicu Kosor s problemom financiranja smještaja djece i odraslih s poteškoćama u razvoju, nezbrinute djece i odraslih osoba s invaliditetom koji su zbrinuti u sklopu Caritasovih domova. Caritas Zagrebačke nadbiskupije na ovaj način, kroz djelatnosti državno prenesene socijalne skrbi, zbrinjava oko 450 štićenika. Upućujući zahvalu svim djelatnicima Caritasa na skrbi za štićenike domova potpredsjednica Kosor obećala je žurnu pomoć u rješavanju problema, kako bi Caritas Zagrebačke nadbiskupije nesmetano nastavio s radom.

Izaslanstvo Caritasa Zagrebačke nadbiskupije najavilo je da će uskoro otvoriti rehabilitacijski centar za djecu poteškoćama u razvoju u Caritasovu Domu za nezbrinutu djecu «Brezovica», te su pozvali potpredsjednicu Kosor da nazočitom događaju.



Pisane vijesti