Potpredsjednica Vlade s ministrom za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s ministrom za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasimom Ljajićem.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s ministrom za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasimom Ljajićem.

Na sastanku se razgovaralo o problematici zatočenih i nestalih osoba. Ministar Ljajić istaknuo je kako postoji obostrana politička volja između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore da se ovo pitanje učinkovito rješava te izrazio uvjerenje u nastavak još bolje suradnje u ovom području.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je potraga za zatočenim i nestalim osobama iz Domovinskog rata prvorazredno političko i humanitarno pitanje te iskazala potrebu ubrzanja procesa traženja kako bi obitelji zatočenih i nestalih osoba što prije doznali sudbinu svojih najbližih. Podsjetila je kako u je Republici Hrvatskoj uz Upravu zatočene i nestale pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u cilju još više učinkovitosti nedavno osnovano i Povjerenstvo Vlade za zatočene i nestale u koje su uključeni predstavnici svih mjerodavnih resora. Također je napomenula kako je Republika Hrvatska u svom proračunu za 2006. godinu povećala financijska sredstva namijenjena za ekshumacije i identifikacije pronađenih žrtava te naglasila kako je dosad puno uloženo i u izgradnju jedinstvenog tzv. «hrvatskog modela» traženja nestalih osoba.



Pisane vijesti