Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske u povodu donošenja „Betlehemskog svjetla“ u zgradu Vlade

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor primila je danas, u ime hrvatske Vlade, predstavnike Saveza izviđača Hrvatske koji su joj tom prigodom uručili „Betlehemsko svjetlo“, a koje je potom postavljeno u zgradi Vlade. Potpredsjednica Kosor jedan je od pokrovitelja akcije donošenja „Betlehemskog svjetla“ u Hrvatsku u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, te je jučer u zagrebačkoj katedrali nazočila i blagoslovu „Betlehemskog svjetla“. Upućujući predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske čestitke u povodu predstojećih blagdana potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade sa Savezom, te napomenula kako će Vlada i dalje pružati potporu aktivnostima Saveza.
Savez izviđača Hrvatske kroz akciju donošenja „Betlehemskog svjetla“ promovira vrijednosti zajedništva, volonterstva, tolerancije, privrženosti duhovnim vrinostima, te unaprjeđenja međunarodne suradnje mladih Hrvatske s mladima Europe. Ovogodišnjim donošenjem „Betlehemskog svjetla“ službeno završava program obilježavanja 100. godišnjice skautizma u svijetu.




Pisane vijesti