Vlada: nagrade plivačima

ZAGREB, 18. prosinca 2007. (Hina) - Plivačicu Sanju Jovanović država će nagraditi s ukupno 280 tisuća kuna za zlato i srebro, obaranje svjetskog rekorda na 11. Europskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima, te obaranje europskog rekorda na mitingu "Mladost 2007.", odlučila je danas hrvatska Vlada koja je donijela odluku i o nagradama osvajačima srebrnih plivačkih medalja.

Na 11. Europskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima održanom u mađarskom Debrecenu od 13. do 16. prosinca hrvatski su plivači osvojili četiri medalje, a Hrvatska je dobila i prvu svjetsku rekorderku u plivanju.

To je Sanja Jovanović koju će za zlato u Debrecenu u disciplini 50 metara leđno pripasti novčana nagrada od 35 tisuća kuna, za svjetski rekord u toj disciplini 150 tisuća kuna, za srebro na 100 metara leđno 20 tisuća, te za europski rekord na 50 metara leđno oboren u Zagrebu u studenom ove godine na međunarodnom plivačkom LEN mitingu "Mladost 2007" 75 tisuća kuna.

Srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Debrecenu osvojili su i Duje Draganja na 50 metara slobodno i Saša Imprić na 200 metara mješovito, a svakomu od njih za te će medalje pripasti po 20 tisuća kuna.

Stručnim športskim osobama zaslužnim za te uspjehe pripast će ukupno 126 tisuća kuna, pa će tako država za nagrade plivačima iz proračunske zalih ukupno isplatiti 446 tisuća kuna.



Pisane vijesti