Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih braniteljpredvođenima predsjednikom Saveza Ivanom Pšenicom.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, predvođenima predsjednikom Saveza Ivanom Pšenicom. Sastanku je nazočio i Ivan Grujić, pomoćnik ministrice iz Uprave za zatočene i nestale te predsjednik Povjerenstva Vlade RH za zatočene i nestale osobe.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je predstavnike Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja o najnovijim aktivnostima koje poduzima hrvatska Vlada u cilju potrage za osobama zatočenim i nestalim tijekom Domovinskog rata. Istaknuvši kako je unaprjeđenje potrage za zatočenim i nestalim osobama nulto pitanje hrvatske Vlade u svim razgovorima s predstavnicima Srbije i Crne Gore, potpredsjednica Kosor najavila je ovotjedno održavanje sastanka povjerenstava za zatočene i nestale osobe Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore. Napomenula je kako je tijekom protekle godine u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uprave za zatočene i nestale, izvršeno 114 probnih iskapanja, dok je u proračunu Ministarstva ove godine osigurano 2 milijuna kuna više nego prošle, što jasno iskazuje opredjeljenje Vlade da se potraga za zatočenim i nestalim osobama ubrza.

Predsjednik Saveza Ivan Pšenica izrazio je zadovoljstvo suradnjom Saveza s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ali je također ukazao na potrebu ubrzanja procesa identifikacija ekshumiranih žrtava što je potpredsjednica Kosor prihvatila. Predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja upoznali su potpredsjednicu Kosor s dovršetkom izrade monografije o zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čemu im je ona dala punu potporu te ponudila svu moguću pomoć hrvatske Vlade.



Pisane vijesti