Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske. Mreža mladih Hrvatske okuplja 39 udruga mladih u Republici Hrvatskoj u 13 županija svoje aktivnostima prema mladima i za mlade nastoji zajednički kreirati u suradnji s državnim i lokalnim tijelima vlasti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske. Mreža mladih Hrvatske okuplja 39 udruga mladih u Republici Hrvatskoj u 13 županija, a svoje aktivnostima prema mladima i za mlade nastoji zajednički kreirati u suradnji s državnim i lokalnim tijelima vlasti.

Predstavnici Mreže mladih upoznali su potpredsjednicu Kosor sa svojim aktivnostima u protekloj godini, od primjerice organiziranja konferencija za mlade s posebnim potrebama te savjetovanja o volontiranju, organiziranju sajma udruga mladih do provođenja različitih oblika edukativnih programa. Također su ju upoznali s planom aktivnosti u ovoj godini koje će biti temeljene na programima edukacije o Nacionalnom programu djelovanja za mlade i razvoju lokalnih politika prema mladima. Uz to je u planu i pokretanje pilot projekta uspostave županijskih vijeća mladih u Međimurskoj, Osječko-baranjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, uz daljnji razvoj županijskih programa koji će se prilagođavati potrebama pojedinih sredina u kojima se budu provodili. Predstavnici Mreže mladih iznijeli su inicijativu o potrebi donošenja zakonodavnih okvira za vijeća mladih kao i donošenja kriterija za definiranje udruga mladih, nacionalnih udruga mladih, vijeća mladih i klubova mladih i ostalih pojmova vezanih uz udruge mladih.

Izražavajući zadovoljstvo dobrom suradnjom Vlade RH s Mrežom mladih potpredsjednica Kosor istaknula je kako je ona nužna za provođenje Nacionalnog programa djelovanja za mlade kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, o čemu najbolje svjedoče i Regionalne konferencije za mlade organizirane od strane Ministarstva. U tom pogledu potpredsjednica Kosor najavila je predstavnicima Mreže mladih kako će 10. veljače u Opatiji biti održana i treća Regionalna konferencija mladih u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, napomenuvši kako je pritom planirano i održavanje sjednice Savjeta za mlade Vlade RH na kojoj bi se raspravilo o aktualnostima u provođenju Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini te iznesenim inicijativama udruga i klubova mladih. Predstavnicima Mreže mladih također je iznijela inicijativu da svi akti koji se tiču mladih budu upućivani na mišljenje i Savjetu za mlade, što su oni podržali.



Pisane vijesti