Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas, zajedno sa suradnicima iz Ministarstvs predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas, zajedno sa suradnicima iz Ministarstva, s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima u potrazi za osobama s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata kao i postignutim rezultatima suradnje između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskom ratu od posljednjeg održanog sastanka u siječnju ove godine. Potpredsjednica Kosor izvijestila je pritom predstavnike Saveza kako je Ministarstvo, prema njihovim zahtjevima, dogovorilo s Hrvatskom poštanskom bankom mogućnost podizanja nenamjenskih kredita za članove obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koji su klijenti ove banke.

Predstavnici Saveza izviješteni su kako će tijekom ožujka ove godine započeti nova probna iskapanja na svim lokacijama za koja su prikupljene informacije o mogućim mjestima masovnih grobnica, a posebice na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije. Također bi uskoro trebale uslijediti i nove identifikacije ekshumiranih posmrtnih ostataka, a planirano je i skoro preuzimanje sedam posmrtnih ostataka ekshumiranih u Srbiji i dva posmrtna ostatka ekshumirana u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Saveza zahvalili su potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor na svim poduzetim aktivnostima u potrazi za zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i skrbi za njihove obitelji.



Pisane vijesti