Potpredsjednica Vlade u posjetu Kati Šoljić

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas gospođu Kati Šoljić, majku četvorice poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te joj čestitala 85. rođendan.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas gospođu Kati Šoljić, majku četvorice poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te joj čestitala 85. rođendan. Gospođa Kata Šoljić nalazi se na rehabilitaciji u Ustanovi za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u zagrebačkom naselju Gajnice, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti preuzelo je sufinanciranje dijela troškova njezinog smještaja i rehabilitacije. Čestitajući joj 85. rođendan potpredsjednica Kosor rekla je kako je gospođa Kata Šoljić simbol Domovinskog rata, te da kao majka četvorice poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu zaslužuje posebnu pozornost čitave Hrvatske.

Početkom ovog tjedna potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor otkrila je zajedno s gospođom Katom Šoljić spomen-obilježje mjesta masovne grobnice u Čakovcima, u Općini Tompojevci, iz koje je ekshumiran i poginuli hrvatski branitelj Mijo Šoljić, jedan od sinova gospođe Kate Šoljić.



Pisane vijesti