Potpredsjednica Vlade s predstavnicima zajednica udruga HVIDR-e HVO-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas sa Zdravkom Bešlićem, ministrom branitelja Zapadnohercegovačke županije Federacije BiH, Anđelkom Barunom, predsjednikom Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-e HVO-a Herceg Bosne i Jasnom Zlomislić, predsjednicom Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja HVO-a Herceg Bosne.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas sa Zdravkom Bešlićem, ministrom branitelja Zapadnohercegovačke županije Federacije BiH, Anđelkom Barunom, predsjednikom Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-e HVO-a Herceg Bosne i Jasnom Zlomislić, predsjednicom Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja HVO-a Herceg Bosne. Na sastanku su razgovarali o Ugovoru o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane. Ugovor su 23. prosinca 2005. godine potpisali potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Bariša Čolak, usvojio ga je Hrvatski sabor, a trenutno se nalazi na odlučivanju u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

Članovi izaslanstva prenijeli su zahvale potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi za sav dosadašnji rad i potporu braniteljima HVO-a i njihovim obiteljima. Potpredsjednica Kosor poručila je kako će hrvatska Vlada poštivati ustavnu obvezu očuvanja i pomaganja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, te da u tom smislu prati slijed događaj i čeka odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o Ugovoru o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane kako bi pravodobno mogla koordinirati daljnje aktivnosti.



Pisane vijesti