Preuzeti posmrtni ostaci šest žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih u SiCG

Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostUprava za zatočene i nestale danas je na graničnom prijelazu sa Srbijom i Crnom Gorom Erdut-Bogojevpreuzela posmrtne ostatke šest žrtava iz Domovinskog rata koji su bili pokopani u Srbiji i Crnoj Gori.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uprava za zatočene i nestale danas je na graničnom prijelazu sa Srbijom i Crnom Gorom Erdut-Bogojevo, preuzela posmrtne ostatke šest žrtava iz Domovinskog rata koji su bili pokopani u Srbiji i Crnoj Gori. Preuzeti posmrtni ostaci pronađeni su u Somboru, Beogradu, Šapcu i Subotici, a njihov je preliminarni identitet utvrđen temeljem ranije preuzete dokumentacije od Srbije i Crne Gore i nalaza analize DNA, s čime su upoznate njihove obitelji.

Današnjim preuzimanjem posmrtnih ostataka započela je realizacija dogovora postignutog na zadnjim pregovorima o nestalim osobama, održanim u veljači 2006. godine u Zagrebu. Tijekom travnja predstoje ekshumacije posmrtnih ostataka neidentificiranih osoba u Pančevu i Smederevu, kojima će biti nazočni stručni promatrači Uprave zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti