Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Zajednice udruga naseljenika Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice udruga naseljenika Hrvatske, krovne organizacije koja okuplja 27 udruga naseljenih Hrvata u Republici Hrvatskoj.

ZAGREB, 31. srpnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Zajednice udruga naseljenika Hrvatske, krovne organizacije koja okuplja 27 udruga naseljenih Hrvata u Republici Hrvatskoj.

Tijekom sastanka razgovaralo se o problematici i prioritetima naseljenih Hrvata na područjima od posebnog državnog interesa, poglavito u smislu dovršetka procesa stambenog zbrinjavanja, reguliranja isplata mirovina naseljenika iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te statusa naseljenika koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Potpredsjednica Kosor upoznala je u tom smislu predstavnike Zajednice s realizacijom Ugovora o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, a koji je početkom ovog mjeseca stupio na snagu. Kazala je da će se u dogovoru s resornim Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka i Agencijom za promet nekretninama nastojati otkloniti postojeći problemi vezani uz stambeno zbrinjavanje naseljenih Hrvata.

Predstavnici Zajednice izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom s hrvatskom Vladom i s potpredsjednicom Kosor osobno, te joj u tom smislu uputili poziv za pokroviteljstvo nad ovogodišnjim "Božićnim susretima naseljenika", u sklopu kojih će se održati svečana sjednica skupštine Zajednice i prigodni folklorni program.

Potpredsjednica Vlade prihvatila je to pokroviteljstvo.



Pisane vijesti