Potpredsjednica Vlade u posjetu Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas rodilje u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulicte predala rodilištu potrepštine za novorođenčad koje je kupilo Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas rodilje u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici, te predala rodilištu potrepštine za novorođenčad koje je kupilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako su već u prvoj godini mandata ove Vlade, kao prve mjere pronatalitetne politike, povećani iznosi rodiljnih naknada te je uvedena mogućnost korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za blizance, treće i svako naredno dijete. Rekla je kako se već bilježe pozitivni pomaci – tako je primjerice u 2004. godini rođeno 639 djece više nego u 2003. godini, a primjerice u mjesecu rujnu 2005. godine isplaćeno je 535 naknada za opremu za novorođenčad više nego u mjesecu kolovozu.

U 2005. godini proračunom ukupno osigurani iznos za rodiljne naknade iznosio je preko 1 milijardu i 100 milijuna kuna, od čega je za dodatni rodiljni dopust bilo osigurano oko 760 milijuna kuna, te oko 50 milijuna kuna za naknade za opremu za novorođenčad. Potpredsjednica Kosor rekla je pritom kako je, sukladno projekcijama o daljnjem povećanju broja novorođenčadi, i u 2006. godini za rodiljne naknade osigurano dodatnih 85 milijuna kuna.



Pisane vijesti