Potpredsjednica Vlade u posjetu Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas tradicionalnu povodu Uskrsnih blagdanSpecijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra tu ime Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosturučila pidžamposteljine i ostale potprepštine za svu djecu koja se nalaze na liječenju.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas tradicionalno, u povodu Uskrsnih blagdana, Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te, u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uručila pidžame, posteljine i ostale potprepštine za svu djecu koja se nalaze na liječenju.

Čestitajući Uskrs djelatnicima bolnice i djeci o kojoj skrbe potpredsjednica Kosor poručila je kako djeca koja se nalaze Specijalnoj bolnici Gornja Bistra, zbog težine bolesti od kojih se liječe, zaslužuju brigu čitavog društva. Također je najavila i održavanje humanitarne aukcije čiji će prihod biti namijenjen liječenju djece u Specijalnoj bonici Gornja Bistra.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra bavi se najvulnerabilnijom populacijom, nemoćnom i gotovo u pravilu djecom koja boluju od neizlječivih bolesti, do osamnaeste godine starosti. To su uglavnom oboljenja središnog živčanog sustava, endokrini poremećaji, metabolički poremećaji i slično. Oko 95% djece je nepokretno, a većina od njih je smještena na trajnu hospitalizaciju. Trenutačno se u bolnici liječi 110 pacijenata, o njima brine 85 zaposlenih djelatnika, u sklopu kojih je 5 liječnika specijalista, 4 defektologa, 25 medicinskih sestara i 15 pomoćnih njegovateljica.

U ime djelatnika bolnice i djece o kojoj skrbe, zahvalu na posjetu potpredsjednici Kosor uputio je ravnatelj bolnice dr. med. specijalist pedijatar Ivan-Željko WeissPisane vijesti