Potpredsjednica Vlade u posjetu zadruzi branitelja u Brinju

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor posjetila je danas zadrugu branitelja «Frankopan» iz Brinja. Na sastanku s članovima zadruge potpredsjednica Kosor upoznala se s njihovim dosadašnjim radom i planiranim aktivnostimte je tom prigodom potpisala i Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 150.000,00 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor posjetila je danas zadrugu branitelja «Frankopan» iz Brinja. Na sastanku s članovima zadruge potpredsjednica Kosor upoznala se s njihovim dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima, te je tom prigodom potpisala i Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 150.000,00 kuna. U zadruzi, najvećoj ovakve vrste u Hrvatskoj, trenutno je uključeno 280 zadrugara. Zadruga «Frankopan» aktivno surađuje i s braniteljskom zadrugom «Agrovladislavci» iz Vladislavaca u razmjeni viškova tržišnih proizvoda, čiji su predstavnici također nazočili posjetu.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ovo 8 zadruga branitelja s kojom je Ministarstvo potpisalo Ugovor o korištenju novčane potpore u 2005. godini, a 18 zadruga od kada se provodi mjera poticanja zadrugarstva. Izrazila je zadovoljstvo zbog stalnog razvoja zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, a posebno zbog povezivanja zadruga u cilju veće tržišne konkurentnosti. Zbog uspješnosti ove mjere istaknula je kako su rebalansom proračuna za njezinu provedbu u 2005. godini dodana financijska sredstva u iznosu od 1.350.000,00 kuna, te sada iznose 3.350.000,00 kuna. Potpredsjednica Kosor dosad je posjetila zadruge branitelja u Bjelovaru, Vladislavcima, Metkoviću, Kašini, Šibeniku, Peklenici, Dugoj Resi i Svetom Ivanu Zelini, a također je najavila i ovotjedni posjet zadruzi branitelja na Rabu. Po završetku sastanka sa zadrugarima potpredsjednica Kosor posjetila je obiteljsko gospodarstvo zadrugara Zorana Mesića u Vodoteču koji se bavi uzgojem stoke i proizvodnjom mlijeka.




Pisane vijesti