Potpredsjednica Vlade u posjetu zadruzi branitelja u Dugoj Resi

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Dugoj Resi Poljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja «Duga Resa».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Dugoj Resi Poljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja «Duga Resa». Uz pomoć Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske-podružnice Duga Resa i Poljoprivredno-stočarsko-voćarske zadruge «Samobor». Zadrugu je u listopadu 2004. godine osnovalo 10 branitelja. Broj zadrugara do sada je već udvostručen, a Zadruga djeluje na području cijele Karlovačke županije s djelatnostima usmjerenima na proizvodnju mlijeka, visokokvalitetnog sira, kupinovog vina, gljiva te ostalog voća i povrća, dok je u planu uzgoj autohtonih riječnih rakova i povećanja plasteničkog uzgoja povrća. Zadruga „Duga Resa“ uspostavila je i blisku poslovnu suradnju sa Zadrugom „Domovina 90-95“ s Raba, s kojom zajednički nastupa na tržištu u opskrbi svježim voćem i povrćem. U sklopu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u 2004. godini zadruga je dobila potporu od strane Ministarstva u iznosu od 150.000 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo radi postignutih rezultata ove zadruge, posebno u pogledu zajedničke suradnje dvaju zadruga u plasmanu velikog dijela poljoprivrednih proizvoda tijekom turističke sezone, čime se i dodatno ojačava njihov položaj na tržištu. Podsjećajući kako je Ministarstvo u prošloj godini dalo potpore u pojedinačnom iznosu od 150.000 kuna za novoosnovane zadruge ministrica Kosor izrazila je zadovoljstvo zbog stalnog razvoja zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, te istaknula kako ovoj mjeri, zbog svoje uspješnosti, i u idućem proračunskom razmatranju treba posvetiti više pozornosti. Potpredsjednica Kosor, uz ovu, dosad je posjetila i zadruge branitelja u Bjelovaru, Vladislavcima, Metkoviću, Kašini, Šibeniku i Peklenici, a najavila je i skori posjet zadruzi «Domovina 90-95» s Raba.



Pisane vijesti