Potpredsjednica Vlade uputila čestitku pripadnicima romske nacionalne manjine u povodu Svjetskog dana Roma

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor uputila je čestitku svim pripadnicima romske nacionalne manjine u povodu Svjetskog dana Roma – 8. travnja.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor uputila je čestitku svim pripadnicima romske nacionalne manjine u povodu Svjetskog dana Roma – 8. travnja:
«Poštovani pripadnici romske nacionalne manjine, drage Romkinje i Romi,
Osobita mi je čast i zadovoljstvo, u povodu 8. travnja Svjetskog dana Roma, uputiti najiskrenije čestitke svim Romkinjama i Romima u ime Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome, i moje osobno, kao potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Povjerenstva.
Vlada Republike Hrvatske želi sustavnim mjerama bitno poboljšati uvjete života Roma, uz međusobne partnerske odnose i obostranu odgovornost, u skladu s Nacionalnim programom za Rome i Akcijskim planom Desetljeća za uključivanje Roma 2005.-2015.
Sigurna sam da ćemo zajedničkim djelovanjem provesti u život sve za što se nesebično i otvorena srca zalažem, te da ćemo doseći željeni cilj - bolji život za sve.


Čestitam Vam Svjetski dan Roma!
Proslavite ga u miru i veselju!


S poštovanjem,

Jadranka Kosor, dipl. iur.,
potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i
predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome




Pisane vijesti