Potpredsjednica Vlade uputila sućut obitelji preminulog Josipa Gende i Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je sućut obitelji Genda i Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u povodu smrti hrvatskog glumca Josipa Gende.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je sućut obitelji Genda i Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u povodu smrti hrvatskog glumca Josipa Gende:

„Poštovani,

S iskrenim žaljenjem primila sam vijest o smrti jednog od velikana hrvatskog glumišta, prvaka drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Josipa Gende.
Gospodin Genda ostat će upamćen po svojim mnogobrojnim kazališnim i filmskim ulogama kojim je obogatio hrvatsko glumište. Mnogobrojnim i posljednjim ovogodišnjim nagradama „Ivo Tijardović“ za umjetnička ostvarenja i dugogodišnji umjetnički rad te svekoliki doprinos Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, Medaljom grada Splita u povodu 50 godina umjetničkog rada i nagradom Ministarstva kulture „Vladimir Nazor“ potvrđeno je njegovo posebno mjesto u hrvatskoj kazališnoj i filmskoj umjetnosti.


Molim da primite izraze moje iskrene i duboke sućuti.

Jadranka Kosor,
Potpredsjednica Vlade RH i
ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti“




Pisane vijesti