Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.
Na sastanku se razgovaralo o mirovinskim pitanjima, te ostvarivanju prava na udjele u Fondu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i udjele u trgovačkim društvima roditelja poginulih branitelja.
Dajući svoju potporu daljnjem radu Zajednice i izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, posebice tijekom donošenja novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, potpredsjednica Kosor rekla je kako će se potpora Ministarstva nastaviti i u budućnosti. Također je rekla kako će se, u cilju olakšavanja povrata duga više isplaćenog zakonski nepripadajućeg iznosa obiteljske invalidnine, roditeljima poginulih branitelja produžiti rok povrata s 12 mjeseci na 24 mjeseca.
Predstavnici Zajednice uputili su potpredsjednici poziv za Športske susrete roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata koji će se održati od 27. do 30. rujna u Novom Vinodolskom.




Pisane vijesti