Potpredsjednica Vlade uručila ključeve automobila 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve automobila desetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupinkoji su to pravo po prvi put ostvarili od strane Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve automobila desetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, koji su to pravo po prvi put ostvarili od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Od uručenih automobila na njih 3 izvršene su prilagodbe za osobe s invaliditetom, prema vrsti invaliditeta i zahtjevima hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima su uručeni. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je s ovim u 2006. godini uručeno 136 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a tokom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila, ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2004. godine dodijelilo 44 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a 2005. godine 148 automobila.
Potpredsjednica Kosor podsjetila je na provedbu programa liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, kao i na skoro dovršenje stambenog zbrinjavanja 100%-tnih HRVI I. skupine dodjelom dvaju kuća u Splitu. Također je najavila povrat duga hrvatskim braniteljima zbog neusklađivanja invalidnina i mirovina prema starom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za 2003. godinu u iznosu od 187 milijuna kuna, te povećanje sredstava za provedbu Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja s ovogodišnjih 35 milijuna kuna na 40 milijuna kuna u idućoj godini.




Pisane vijesti