Potpredsjednica Vlade uručila ključeve automobila dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Svetoj Nedelji ključeve automobila „Citroen C5“ dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Svetoj Nedelji ključeve automobila „Citroen C5“ dvadesetorici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, koji to pravo po prvi put ostvaruju od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Od uručenih automobila na njih 7 izvršene su prilagodbe za osobe s invaliditetom, prema vrsti invaliditeta i zahtjevima hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima su uručeni. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je s ovom dodjelom u 2006. godini uručeno 126 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a tokom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila, ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2004. godine dodijelilo 44 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a 2005. godine 148 automobila. Istaknuvši kako je briga za 100%-tne HRVI I. skupine prioritetna, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u mandatu ove Vlade riješen status njegovatelja za 100%-tne HRVI I. skupine, nedavno je započela provedba programa liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, a uskoro će biti dovršeno i stambeno zbrinjavanje svih dosadašnjih 100%-tnih HRVI I. skupine.



Pisane vijesti