Potpredsjednica Vlade uručila ključeve i rješenja za useljenje u stanove trojici HRVI i otvorila Centar za mlade u Pul

otpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Puli ključeve i rješenja za useljenje u stanove trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida koji su bili smješteni u pulskom kampu «Valovine».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Puli ključeve i rješenja za useljenje u stanove trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida koji su bili smješteni u pulskom kampu «Valovine». Vrijednost dodijeljena tri stana u Umagu, Buzetu i Novigradu na području Istarske županije je oko 1,5 milijuna kuna. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, s ovim uručenjem, dosada stambeno zbrinuto 10 hrvatskih ratnih vojnih invalida koji su bili smješteni u kampu «Valovine». Pritom je podsjetila na zakonske osnove po kojima od strane ovog Ministarstva stambeno mogu biti zbrinuti obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te hrvatski ratni vojni invalidi s trajno utvrđenim statusom. Potpredsjednica Kosor rekla je kako će u tijeku stambenog zbrinjavanja do polovice ove godine Ministarstvo dodijeliti oko 250 stanova, najavljujući pritom skore dodjele u Pločama, Varaždinu i Zagrebu i podsjetivši kako je prošle subote u Sinju dodijeljeno 16 stanova stradalnicima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor otvorila je potom Centar za mlade u Puli, prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je podržalo osnivanje Centra za mlade u Gradu Puli sa 100 tisuća kuna. Osnivači Centra za mlade su udruge ZUM - Udruga za poticanje zapošljavanja i stručno usavršavanje i Metamedij. Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor pozvala je sve mlade u Gradu Puli i Istarskoj županiji da ga posjete, te svojim iskustvima pridonesu otvaranju ovakvih centara i u ostatku Hrvatske. Istaknula je kako na ovaj način Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatska Vlada ispunjavaju mjeru iz Nacionalnog programa djelovanja za mlade na lokalnoj razini te izrazila nadu kako će mladi upravo na ovakvim mjestima stjecati nova znanja i iskustva. Napomenula je pritom kako je hrvatska Vlada u svom programu posebno okrenuta prema mladima, navodeći kao primjer i posebne poticaje za zapošljavanje mladih u Godišnjem planu zapošljavanja u 2006. godini.



Pisane vijesti