Premijer Sanader u Čakovcu pustio u rad sustav odvodnje otpadnih voda

Predsjednik Vlade Ivo Sanader boravi danas u posjetu Međimurskoj županiji gdje je u Čakovcu, koji obilježava Dan grada, pustio u rad sustav odvodnje otpadnih voda, a zatim je u Goričanu bio nazočan otvorenju novog proizvodnog pogona tvrtke Arteferro Dohomont.

Čakovec, 29. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader boravi danas u posjetu Međimurskoj županiji gdje je u Čakovcu, koji obilježava Dan grada, pustio u rad sustav odvodnje otpadnih voda, a zatim je u Goričanu bio nazočan otvorenju novog proizvodnog pogona tvrtke Arteferro Dohomont.

Puštajući u rad sustav otpadnih voda, premijer Sanader je istaknuo da je zaštita vode od posebnog značaja, a puštanje u rad novoga postrojenja tomu će, kako je rekao, dati velik doprinos jer će na njega biti priključeno oko 13 tisuća stanovnika i industrija šireg čakovečkog područja.

To će biti dodatni poticaj gospodarskom razvoju tog područja i trajno će se štititi kvalitetu podzemnih voda i otvorenih vodotoka, rekao je Sanader.

U sustavu otpadnih voda, u kojemu je kolektor vrijedan 22 milijuna kuna i kanalizacija Mačkovec 14 milijuna kuna, Hrvatske vode i resorno ministarstvo uložili su oko 50 posto potrebnih sredstava, a ostatak su osigurali građani Čakovca i prigradskih naselja.

Sanader je najavio potporu nastavku izgradnje kanalizacijske mreže u naseljima koja će se također priključiti na pročistač jer drži neprihvatljivim da je trenutno priključeno samo 20 posto stanovništva.

Sustav odvodnje otpadnih voda u Međimurskoj županiji stajat će više od milijardu kuna, a dovršetak je planiran za 2015. godinu, rekao je Sanader najavivši tome punu Vladinu potporu.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili, među ostalima, i međimurski župan Josip Posavec te direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović i drugi.

Prigodom posjeta tvrtki za proizvodnju metalne galanterije Arteferro Dohomont u Goričanu premijer Sanader je otvorio novi proizvodni pogon, vrijedan 20 milijuna kuna, koji su novčano poduprli Vlada i Fond za razvoj i zapošljavanje. Tom je prigodom istaknuo da je došao dati potporu projektu zapošljavanja i izvozno orijentiranoj proizvodnji, što je Hrvatskoj izuzetno potrebno. Podsjetio je na hrvatske gospodarske probleme napominjući, uz ostalo, da je uvoz pokriven s tek 50 posto izvoza te je najavio da će Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom poticati poduzetništvo i programe zapošljavanja.

S premijerom Sanaderom u posjetu Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu su i ministar financija Ivan Šuker, ministrica graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić i drugi.



Pisane vijesti