Potpredsjednik Mimica na konferenciji u Berlinu: Hrvatski ulazak u EU predstavlja jasan poticaj za europsku perspektivu regije

Potpredsjednik Neven Mimica boravio je u razdoblju od 20.-21. veljače u Berlinu gdje je sudjelovao na konferenciji pod nazivom "Balkan u europskoj budućnosti: Uloga Srbije."

U okviru Konferencije govorio je o hrvatskim iskustvima u pregovorima sa Europskom unijom i stavovima Hrvatske u pogledu proširenja Unije na zemlje jugoistočne Europe. Naglasio je kako hrvatski ulazak u EU predstavlja jasan poticaj za europsku perspektivu regije te doprinosi uvjerljivosti procesa proširenja, temeljenog na uvjetovanosti i ispunjavanju kriterija.

Tijekom posjeta Berlinu potpredsjednik Mimica sastao se i s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Sugovornici su razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima dviju zemalja kao i potencijalima za poboljšanje postojeće suradnje. Suglasili su se da je slijedom sastanka predsjednika Vlada Hrvatske i Srbije potrebno intenzivirati kontakte nadležnih institucija te utvrditi modalitete i dinamiku rješavanja otvorenih pitanja.



Pisane vijesti