Potpredsjednik Neven Mimica primio izaslanstvo za vanjsku politiku švicarskog Kantonalnog vijeća

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_neven_mimica_primio_izaslanstvo_za_vanjsku_politiku_svicarskog_kantonalnog_vijeca.jpg

Mr. sc. Neven Mimica, potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku, primio je danas izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku švicarskog Kantonalnog vijeća, na čelu s g. Hannesom Germanom.

Potpredsjednik Mimica potvrdio je postojanje izvrsnih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Švicarske Konfederacije. Naglasio je da se ulaskom u Europsku uniju očekuje i daljnja jača suradnja dviju država s obzirom na usku institucionalnu i gospodarsku povezanost Švicarske i Europske unije koja sada postoji.

Gospodin German, predsjednik vanjskopolitičkog Odbora parlamenta Švicarske Konfederacije, ustvrdio je da je Hrvatska na svom putu prema EU-u na zadnjoj etapi. Vjeruje da će Hrvatska do ulaska u Uniju u srpnju iduće godine biti potpuno spremna za članstvo te igrati važnu ulogu u regiji u politici proširenja Unije. Na taj način pridonijet će stabilizaciji Jugoistočne Europe, što je jedan od prioriteta koji promiče i Švicarska Konfederacija.



Pisane vijesti