Potpredsjednik Polančec: Ne mijenjati bitno vlasničku strukturu Sunčanog Hvara

Vladina želja je da se vlasnička struktura Sunčanog Hvara u ovom trenutku bitno ne mijenja, te da se osiguraju dostatna sredstva za nastavak investicijskih projekata u toj tvrtci, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon sastanka sa gradonačelnikom Hvara, predstavnicima Katoličke crkve i menadžmentom Sunčanog Hvara, održanom u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

ZAGREB, 8. siječnja 2007. (Hina) - Vladina želja je da se vlasnička struktura Sunčanog Hvara u ovom trenutku bitno ne mijenja, te da se osiguraju dostatna sredstva za nastavak investicijskih projekata u toj tvrtci, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon sastanka sa gradonačelnikom Hvara, predstavnicima Katoličke crkve i menadžmentom Sunčanog Hvara, održanom u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Na susretu s menadžmentom Sunčanog Hvara, razjašnjeni su elementi dokapitalizacije, odnosno kako joj pristupiti, tko će i na koji način sudjelovati u njoj, rekao je Polančec.

Konačne odluke s tim u vezi bit će donesene ovih dana, nakon konzultacija u Vladi, kazao je.

Kako je najavio, novinarima će detaljnije informacije o dokapitalizaciji i općenito o situaciji oko Sunčanog Hvara dati sutra.

Polančec je podsjetio da je jedna od obveza HFP-a nastojati pronaći rješenje za završetak imovinsko-pravnih sporova koje Sunčani Hvar ima sa Crkvom i gradom Hvarom.

Polančec je ocijenio da su se sudionici današnjeg sastanka "prilično približili konačnom rješenju" vezano za te sporove, te istaknuo da vjeruje da će unutar desetak - petnaest dana biti u situaciji objaviti elemente nagodbe.

U odvojenoj izjavi novinarima zadovoljstvo današnjim sastankom izrazio je i gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić koji vjeruje da će se u narednih petnaestak dana naći rješenje imovinsko-pravnih sporova koji opterećuju Sunčani Hvar.

Na vidiku je rješenje potraživanja Crkve, koja traži prostor za starački dom, kazao je Bebić.

Na pitanja o dokapitalizaciji Sunčanog Hvara, Bebić je rekao da su predstavnici HFP-a izvijestili da postoje mogućnosti da Orco ne preuzme više od 50 posto vlasništva nad tvrtkom te da će se još razmotriti hoće li se to ostvariti u sklopu dokapitalizacije ili nekom drugom metodom.

Grad Hvar, podsjetio je, traži 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara.

Prema posljednjim podatcima o vlasničkoj strukturi iz devetomjesečnog izvješća Sunčanog Hvara objavljenog na Varaždinskoj burzi, najveći pojedinačni dioničar Sunčanog Hvara je tvrtka Orco Propery Group s udjelom 47,48 posto, Hrvatski fond za privatizaciju ima 21,28 posto dionica, a Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka 16,18 posto.



Pisane vijesti