Glasnogovornik Vlade: Ustavne promjene o obvezi srednjeg obrazovanja do jeseni

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da bi obvezu srednjeg obrazovanja u Ustav trebalo ugraditi do početka slijedeće školske godine, a moguće su, kaže, i druge ustavne promjene, ako se oko njih postigne puni konsenzus parlamentarnih stranaka.

ZAGREB, 8. siječnja 2007. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da bi obvezu srednjeg obrazovanja u Ustav trebalo ugraditi do početka slijedeće školske godine, a moguće su, kaže, i druge ustavne promjene, ako se oko njih postigne puni konsenzus parlamentarnih stranaka.

Ključno je promijeniti Ustav do početka iduće školske godine, kako bi se osiguralo obvezatno srednje obrazovanje, a ostale moguće promjene dogovorit će se i utvrditi u međustranačkim konzultacijama, rekao je Maček u telefonskoj izjavi za Hinu, odgovarajući na pitanje kada će Vlada pokrenuti promjene Ustava i što će sve one obuhvaćati.

Ustavne promjene radi uvođenja obveze srednjeg obrazovanja najavio je prošlog tjedna premijer Ivo Sanader.

Maček ističe da promjene Ustava moraju počivati na konsenzusu svih parlamentarnih stranaka, jer je, kaže, Ustav daleko važniji od stranačkih pitanja.



Pisane vijesti