Reakcija potpredsjednice Kosor na postupanje prema gluhonijemoj osobi Ottu Cvetkoviću u Domu zdravlja u Zagrebu

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor najoštrije osuđuje ponižavajuće postupanje medicinskog osoblja prema gluhonijemoj osobi gospodinu Ottu Cvetkoviću u Domu zdravlja u Grižanskoj ulici u Zagrebu. Kako izvještavaju medijgospodina Otta Cvetkovićkoji je tražio pomoć pri izradi nove zubne proteznakon uskraćene zdravstvene pomoćiz Doma zdravlja izveli su policajci pozvani od strane medicinskog osoblja.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor najoštrije osuđuje ponižavajuće postupanje medicinskog osoblja prema gluhonijemoj osobi gospodinu Ottu Cvetkoviću u Domu zdravlja u Grižanskoj ulici u Zagrebu. Kako izvještavaju mediji, gospodina Otta Cvetkovića, koji je tražio pomoć pri izradi nove zubne proteze, nakon uskraćene zdravstvene pomoći, iz Doma zdravlja izveli su policajci pozvani od strane medicinskog osoblja.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, kao predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom, i ovim putem poziva javnost na razumijevanje potreba osoba s invaliditetom, kao i poštivanje njihovih temeljnih ljudskih prava. Hrvatska Vlada poduzela je niz mjera i aktivnosti u unaprjeđenju uvjeta života osoba s invaliditetom. Ulažu se i napori da Republika Hrvatska, što je prije moguće, ratificira nedavno donesenu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom UN-a. Time će se dodatno osigurati provedba prava i zaštita dostojanstva osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor ističe kako neprimjereno i ponižavajuće postupanje prema gluhonijemoj osobi čini nepopravljivu štetu svim dosad poduzetim naporima u stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom. Stoga od nadležnih tijela traži žurno postupanje i reakciju, kako se nemili i neprihvatljivi slučajevi više ne bi događali.



Pisane vijesti