Potpredsjednik Vlade Branko Grčić: Spajanje hrvatskog juga novcem iz EU fondova

Slika /Vijesti/2015/veljača/27 veljače/FAH-H2276621-Grcic.jpg

Projekt cestovnog povezivanja juga Dalmacije uvrstili smo u ključne dokumente za ulaganja iz EU fondova, Sporazum o partnerstvu i Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, a do ljeta će biti završena studija izvodljivosti. 

Očekujemo da će i tom studijom biti utvrđeno da je najbolje rješenje pelješki most, a u projektu, procijenjenom na oko 300 milijuna eura, su i pristupne ceste koje povezuju most preko Pelješca do glavne državne ceste. Nakon toga možemo krenuti u objavu javnog natječaja i realizaciju projekta sredstvima EU fondova, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić za vrijeme današnjeg posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je obišao projekte na Korčuli i Pelješcu koje sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Najvažnije je da smo osigurali novac za bolje prometno povezivanje i integraciju hrvatskog  teritorija, poručio je Grčić dodajući i da je za Hrvatsku izuzetno važan i projekt Zračne luke Dubrovnik, koja je već započela investicije, vrijedne 245 milijuna eura, a koje se također financiraju novcem iz EU fondova.
 
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić obišao je tijekom dana projekte rekonstrukcije Doma kulture u Čari, izgradnje sportske dvorane u Smokvici, obnove i rekonstrukcije Doma zdravlja u Korčuli, te rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole u Orebiću i izgradnje školske sportske dvorane.
 
U ove tri godine financirali smo niz projekata na Korčuli i drugim mjestima Dubrovačko-neretvanske županije. Nikad nismo gledali koja je politička opcija na lokalnoj razini na vlasti već nam je važno da taj projekt donosi korist za stanovnike, kazao je potpredsjednik Grčić.

Pisane vijesti | Priopćenja