Potpredsjednik Vlade Grčić i povjerenik Europske unije Hahn u posjetu Osijeku i Vukovaru

Povjerenik Europske unije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravit će u Hrvatskoj u petak, 29. lipnja 2012. godine, u okviru radnog posjeta zemljama koje sudjeluju u provođenju Dunavske strategije.

Posjet započinje u 9.00 sati, obilaskom projekta 'Poduzetnički inkubator BIOS' u gradu Osijeku (J.J. Strossmayera 341), gdje će se održati svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju nove modularne hale, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura. Nova hala sufinancirana je sredstvima iz EU fondova, odnosno programa IPA komponenta IIIc (Regionalna konkurentnost). Kamen temeljac položit će potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, povjerenik Johannes Hahn te gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Potpredsjednik Grčić i povjerenik Hahn potom će prisustvovati prezentaciji projekta 'Razminiranje u ratom pogođenim područjima Republike Hrvatske' na projektnom lokalitetu (lokacija Tufek, izlazak iz grada Osijeka prema Tenji) u Općini Antunovac, u 9.45 sati. Razminiranje dunavskog dijela Hrvatske od velike je važnosti i predstavlja preduvjet razvoja tog područja. Prezentacija projekta razminiranja, obilazak BIOS-a i polaganje kamena temeljca za izgradnju hale bit će u cijelosti otvoreni za predstavnike medija.

U Vukovaru je predviđen susret potpredsjednika Vlade Grčića i povjerenika Hahna s visokim dužnosnicima i koordinatorima prioritetnih područja u 10.45sati, u Palači Srijem, (Županijska 9). Teme razgovora bit će Dunavska i druge makro-regionalne strategije, kao i implementacija ciljeva strategije u razvojne projekte županija.

Po završetku, u 11.15 sati, održat će se konferencija za novinare, u prostorijama zgrade Vukovarsko – srijemske županije (Županijska 9), na kojoj će govoriti potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Grčić i povjerenik Europske unije Johannes Hahn.



Najave