Potpredsjednik Vlade Grčić na konferenciji 'Financijsko upravljanje i praktični aspekti pristupanja EU'

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjelovat će na konferenciji 'Financijsko upravljanje i praktični aspekti pristupanja EU', u petak, 30. studenog 2012., u 10.00 sati, u Kongresnom centru Hypo Expo XXI., Slavonska avenija 6, Zagreb.

U svom obraćanju potpredsjednik Grčić govorit će o ključnim elementima i izazovima europske Kohezijske politike, dosadašnjim rezultatima regionalne politike Republike Hrvatske, kao i smjernicama za buduće djelovanje u okviru Europske unije. Dotaknut će se i pitanja sufinanciranja pripreme i provedbe EU projekata iz državnog proračuna odnosno kroz jedinice lokalne i regionalne samouprave te načina jačanja administrativnog i operativnog sustava za učinkovitu apsorpciju sredstava iz fondova.

Konferenciju organizira Centar za razvoj javnog i neprofitnog sektora, a namijenjena je čelnicima i upravljačima u javnom sektoru odnosno predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih i znanstvenih institucija te drugim relevantnim subjektima.

Uz potpredsjednika Grčića, konferenciji će nazočiti i ministar financija Slavko Linić, ekonomski savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Boris Cota, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, šef Delegacije Europske unije u RH Paul Vandoren, predstavnici Svjetske banke te brojni drugi uzvanici.



Najave