Potpredsjednik Vlade Grčić: 'Pomažemo uspješnim poduzećima, a ona koja preživljavaju uz pomoć politike moraju se ugasiti'

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u petak je boravio u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prvo je posjetio grad Kumrovec gdje je održao radni sastanak s čelnicima županije te saborskim zastupnicima

U okviru toga, najavio je kako će uskoro početi proces promjene statističkih regija kako bi se zagrebački prsten i ostale regije izdvojile iz grada Zagreba te bi tako ta nova regija lakše mogla konkurirati za dobivanje novca iz europskih fondova.

Potom je obišao pogon Vetropack Straže u Humu na Sutli, gdje je pustio u rad remontiranu peć za proizvodnju bijelog stakla. Remontirana peć je najveća ovogodišnja investicija u tvornici, a nakon njenog puštanja u rad, Grčić je istaknuo da je Vetropack Straža svijetli primjer gospodarstva regije.

- Vetropack Straža je primjer uspješnog poduzeća kakvih bi trebalo biti što više u Hrvatskoj - s primjerenim plaćama, plaćanjima svojih obveza, sa zadovoljnim radnicima i sindikatima s kojima je uprava pronašla zajednički jezik – kazao je u svom govoru dodavši da je Vetropack Straža 'biser poduzetništva'.

Dodao je da često mogu čuti prigovori da se premalo čini za poduzetnike, što ne odgovara istini.

- Svi naši napori usmjereni su da pomognemo uspješnim poduzećima kakvo je Straža i da pokušamo sačuvati ona poduzeća koja se još eventualno mogu održati na tržištu. No, neperspektivna poduzeća koja već godinama preživljavaju uz pomoć politike, nažalost, morat će se ugasiti – rekao je potpredsjednik Vlade.

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji završio je u Mariji Bistrici, gdje je potpredsjednik održao sastanak sa zagorskim načelnicima i gradonačelnicima.



Pisane vijesti